התוכנית ללימודי מגדר
לימודי מגדר עוסקים בהוויה של הזהות המגדרית של נשים וגברים, מתוך הכרה בהשפעתו של המגדר על כל תחומי הפעילות של האדם ומהווה עיקרון מרכזי בארגון הסדר החברתי.
מפגשים קרובים במחלקה
המרצות והמרצים שלנו הם מהמובילות/ים בארץ בחקר המגדר ועומדות/ים בחזית המחקר הבינלאומי. נוסף על כך, המרכז ללימודי גבריות, היחיד מסוגו בישראל, מפנה זרקור אל חקר הגבריות כתחום מובחן בלימודי המגדר ומציע מגוון קורסים בנושא זה.
פמיניזם מוסלמי ויהודי בישראל
אבהות מעורבת בין משפחה לעבודה
פגיעות במרחבים פוליטיים וחברתיים
אימהות ושינוי חברתי
זוגיות בתהליכי שינוי – גירושים, השלכות כלכליות ואי-שוויון
טרנסג'נדרים וההלכה היהודית
זהויות במדים – גבריות ונשיות בצבא הישראלי
מיניות והפריפריה
לצד המחקר האקדמי העשיר, התוכנית שלנו מטפחת מעורבות אזרחית פרואקטיבית של הסטודנטיות/ים ויוצרת השפעה של ממש על השיח החברתי והפמיניסטי בישראל.
בין הבוגרות שלנו תמצאו את מנכ"לית ארגון "קולך", את ראשת המדרשה לבנות בעין הנצי"ב, את מקימת עמותת "אחת מתוך אחת", את מקימת "סטודיו משלך" , את ראשת תוכנית 120, את מובילת המאבק בפוליגמיה בחברה הבדואית, את העיתונאית שמאחורי קמפיין "לא נבחרות – לא בוחרות" במגזר החרדי, את ראשת מרכז יהל לייעוץ לחיי אישות במגזר הדתי , את מקימת הפסטיבל לסרטי נשים ברחובות ועוד
תנאי קבלה למסלול "מגדר בשטח" – ממוצע של 80 ומעלה בלימודי התואר הראשון.
תנאי קבלה למסלול מחקרי הכולל כתיבת תזה – ממוצע של 86 ומעלה בתואר הראשון.
תנאי קבלה לדוקטורט – ציון מינימלי 90 בתזה וממוצע מינימלי של 88 בלימודי התואר השני. הקבלה היא על בסיס תחרותי ועל כן עמידה בתנאי הסף המינימליים לא מבטיחה קבלה ללימודי דוקטורט בתוכנית.
מגדר בשטח" – תואר שני ללא תזה הכולל פרויקט מעשי
מסלול מחקרי – תואר שני עם תזה
תואר שלישי בלימודי מגדר הינו בין-תחומי ועל כן מציע אפשרויות מחקריות במגוון תחומים: מדעי החברה, מדעי הרוח ומדעי היהדות היוצאים מתוך הפרדיגמה הפמיניסטית.
מגישים את בקשת ההרשמה לתואר שני ואת המסמכים הדרושים באתר.
תשובות בעניין הקבלה יישלחו בדוא"ל.
ההרשמה מתבצעת באינטרנט.
לפרטים נוספים ניתן לעיין בחוברת פרטי מידע.
לחצו כאן לרשימת מלגות לתואר שני
לחצו כאן לרשימת מלגות לתואר שלישי
לחצו כאן לרשימת מלגות לפוסט דוקטורט